Po shkëlqen me Malmon/ Një super lojtar i thotë “PO” kombëtares shqiptare

Erdal Rakip, mesfushori 25 vjecar i Malmo sipas burimeve te Fansat e futbollit Shqiptar ka pranuar per negociatoret e FSHF te luaj per Shqiperine. Ky eshte nje futbollist qe ka qene shpesh ne fokusin tone por qe nuk kemi qene te sigurt a eshte shqiptar apo jo.

Erdal Rakip vjen nga nje qytet i vogel ne Maqedoni i quajtur Resnja buze Liqenit te Prespes. Ne kete qytez jeton nje komunitet i perzier me shqiptar, torbesh, turq dhe rom.

Sot ne ate qytez shume pak njerez folin shqip, rol te rendesishem aty po luajne shqiptaret e Amerikes me origjine nga kjo zone, te cilet edhe pse kane emigruar para 100 vitesh ne Amerike ruajne identitetin e tyre. Sa i perket Erdal Rakip, dime qe nuk din shqip por vetem suedisht dhe pak turqisht. Shiko më pak